Allergieën

Ik ben allergisch

Ken je dat? Je gebruikt een product en kort daarna is je huid rood, jeukt het of krijg je bultjes. Hoewel producten te gebruiken zijn, kun je misschien wel allergisch zijn voor een bepaalde chemische stof. Sommige mensen zijn gevoeliger voor chemische stoffen dan anderen. Het is goed om te weten voor welke stof je misschien allergisch bent. Dan kun je bij het kopen van bijvoorbeeld persoonlijke verzorgingsproducten of schoonmaakmiddelen zelf een bewuste keuze maken welke producten je wilt gebruiken en welke alternatieven er zijn.

Kijk bijvoorbeeld op het etiket of er een chemische stof in zit waarvoor je allergisch bent en kies voor een ander product zonder deze chemische stof. Wist je bijvoorbeeld dat de meeste allergieën komen door nikkel, geurstoffen en bepaalde conserveermiddelen? Op waarzitwatin.nl zie je meteen bij de genoemde stof of het bekend is dat je er allergisch voor kunt zijn.

Tips

  • Heb je een persoonlijk verzorgingsproduct en zitten er bepaalde geurstoffen in waarvan bekend is dat sommige mensen er allergisch voor zijn? Dan moet de producenten dit altijd op het etiket zetten.
  • Er is een meldpunt voor cosmeticaklachten als je bepaalde huidklachten krijgt na het gebruik van een product.