In het kort

Tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes is een die in veel producten gebruikt wordt. Producten met tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes zijn te gebruiken, maar je kunt wel allergisch zijn voor deze geurstof.

Waarom zit deze stof in producten?

Tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes zit vaak als geurstof in en heeft een houtachtige geur. Het komt ook vaak voor in geurkaarsen. Daarnaast kan de stof in speelgoed, persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke producten, zoals wasmiddel en schoonmaakmiddelen, zitten.

Is deze stof veilig?

Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde geurstoffen, zoals tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes. Zij kunnen last krijgen van huiduitslag, jeuk, bultjes of geïrriteerde slijmvliezen als ze producten met tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes gebruiken. Dit is een vorm van . Ben je allergisch voor tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes, kies dan voor producten zonder deze geurstof erin. Er bestaan parfumvrije alternatieven. Kijk voor gebruik goed op het etiket.

Bij zijn producten met tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes veilig te gebruiken.

Meer informatie

Wat zegt de wet over tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes?

In de Europese Richtlijn Speelgoed (2009/48/EC) staat dat producenten tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes op het etiket van speelgoed moeten vermelden bij een concentratie hoger dan 100 millligram per kilogram. Voor kaarsen en was- en reinigingsmiddelen geldt dat tetramethyl acetyloctahydronapthalenes op de verpakking moet worden vermeld als er meer dan 0,1% in zit. Als tetramethyl acetyloctahydronaphthalenes in persoonlijke verzorgingsproducten zit, moet er op het etiket staan dat er parfum in zit. De geurstof zelf hoeft niet op het etiket te worden vermeld.