Baby

Ik heb een baby

Voor je pasgeboren baby gebruik je veel verschillende producten. Je gebruikt bijvoorbeeld luiers, billendoekjes en babykleertjes. Uiteraard wil je het beste voor je kindje. Maar wat is het beste? En hoe weet je of iets wat je op internet leest waar is? Op waarzitwatin.nl staat onafhankelijke informatie over producten en chemische stoffen die erin zitten. Op deze website kun je bijvoorbeeld lezen dat producten binnen de Europese Unie aan strenge eisen moeten voldoen. Dit geldt ook voor producten die voor baby’s bedoeld zijn zoals luiers en billendoekjes.
Het lichaam van een baby is anders dan dat van een volwassene. Zo zijn ze kleiner en zijn de organen nog in ontwikkeling. Ook sabbelen baby’s op bijvoorbeeld kleding. Hierdoor kunnen baby’s ongemerkt in contact komen met chemische stoffen in bijvoorbeeld nieuw gekochte kleding. Ook kunnen alledaagse producten als zeep, tandpasta, kleding of schoonmaakmiddelen een ander effect op hen hebben dan op volwassenen.
De meeste producten kun je gewoon gebruiken voor je baby. Met de informatie op waarzitwatin.nl kan je zelf een bewuste keuze maken of je bepaalde producten wilt gebruiken of dat je voor een alternatief kiest. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag wat meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje bij de chemische stoffen.

Tips

  • Speelgoed moet in Nederland aan strenge veiligheidseisen voldoen. Toch is het belangrijk om het speelgoed altijd kritisch te bekijken. Staat er bijvoorbeeld een CE-markering op? Dan weet je alvast dat het speelgoed volgens de producent voldoet aan de Europese wetgeving.
  • Het kan natuurlijk zijn dat je baby overgevoelig is voor bepaalde chemische stoffen of een allergie heeft. Denk bijvoorbeeld aan een allergie voor parfum. Check het etiket voor informatie over welke ingrediënten in het product zitten. Probeer bijvoorbeeld een ander merk of vermijd specifieke chemische stoffen zoals parfum.