Baby

Het beste voor je baby

Niet alleen het lichaam, maar ook het gedrag van een (pasgeboren) baby is natuurlijk anders dan dat van een volwassene. Zo sabbelen baby’s bijvoorbeeld regelmatig op kleding. Waardoor ze ongemerkt in contact komen met chemische stoffen. Ook kunnen alledaagse producten als zeep, luiers, billendoekjes of schoonmaakmiddelen een ander effect op je baby hebben dan op een volwassen persoon.
De meeste producten kun je gewoon gebruiken voor je baby. Maar met de onafhankelijke informatie van waarzitwatin kan je zelf een bewuste keuze maken of je bepaalde producten wilt gebruiken, of dat je voor een alternatief kiest. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag wat meer over wilt weten. Neem ook eens een kijkje bij de chemische stoffen.

Tips

  • Speelgoed moet in Nederland aan strenge veiligheidseisen voldoen. Toch is het belangrijk om speelgoed altijd kritisch te bekijken. Staat er bijvoorbeeld een CE-markering op? Dan weet je alvast dat het speelgoed volgens de producent voldoet aan de Europese wetgeving.
  • Je baby kan natuurlijk een allergie hebben, of overgevoelig zijn voor bepaalde chemische stoffen. Check daarom altijd het etiket voor informatie over welke ingrediënten in het product zitten. Probeer bijvoorbeeld een ander merk of vermijd specifieke chemische stoffen zoals .

Thema's

Adviezen en tips per thema

Bekijk alle thema's