Zwanger

Een baby op komst!

Als je een kleintje krijgt, verandert er veel in je leven. Sommige dingen waar je normaal niet over na hoefde te denken, zijn in één keer wel belangrijk als je zwanger bent.
Misschien vraag je je af of je babykleertjes moet wassen? Of hoor je van iemand dat wanneer je zwanger bent je niet de babykamer mag schilderen. De meeste producten kun je gewoon gebruiken, ook als je zwanger bent. Ben je op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie? Dan helpen we je hier op waarzitwatin.nl. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag wat meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje bij de chemische stoffen. De stoffen die je hier ziet staan zijn extra interessant om te lezen als je een kindje verwacht. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Verf en terpentine bevatten veel vluchtige organische stoffen (VOS). In VOS kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Probeer daarom het inademen van VOS zo veel mogelijk te voorkomen, vooral als je zwanger bent. Vraag liever iemand anders om de babykamer te verven. Ga je zelf aan de slag? Lucht dan in ieder geval de kamer goed door. Dan kan de VOS snel verdwijnen.

  • Onderzoeken met de stof DEET laten niet duidelijk zien of er ’s zijn tijdens de zwangerschap. Als je zwanger bent en in Nederland blijft, is het beter om voor anti-insectenmiddel zonder DEET te kiezen. In landen waar gevaarlijke ziekten door muggen kunnen worden overgebracht gelden andere richtlijnen.