Zwanger

Een baby op komst

Ook als je zwanger bent, kun je de meeste producten gewoon blijven gebruiken. Het is wel verstandig om op zoek te gaan naar eerlijke en betrouwbare informatie.
Misschien vraag je je af of je babykleertjes voor gebruik moet wassen? Of hoor je van iemand dat wanneer je zwanger bent je niet de babykamer mag schilderen.
Waarzitwatin helpt je verder met informatie over de producten waar je wat meer over wilt weten. Je kunt ook een kijkje nemen bij de chemische stoffen. De stoffen die je hier ziet staan, zijn extra interessant om te lezen als je een kindje verwacht. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Verf en terpentine bevatten veel vluchtige organische stoffen (VOS). In VOS kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor je baby. Probeer daarom het inademen van VOS zo veel mogelijk te voorkomen. Vraag, als je zwanger bent, liever iemand anders om de babykamer te schilderen. Ga je zelf aan de slag? Lucht dan in ieder geval de kamer goed door. Dan kan de VOS snel verdwijnen.
  • Onderzoeken met de stof DEET laten niet duidelijk zien of er zijn tijdens de zwangerschap. Als je zwanger bent en in Nederland blijft, is het beter om voor anti-insectenmiddelen zonder DEET te kiezen. In landen waar gevaarlijke ziekten door muggen kunnen worden overgebracht, gelden andere richtlijnen.

Thema's

Adviezen en tips per thema

Bekijk alle thema's