In het kort

Hydrochinon-methylether zit als in producten voor het zetten van acrylnagels enĀ gelnagels. Je kunt allergisch zijn of worden voor hydrochinon-methylether. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat nagelproducten met hydrochinon-methylether niet op je huid komen. Voor nagelproducten met hydrochinon-methylether geldt dat alleen professionele nagelstylisten ermee mogen werken.

Waarom zit deze stof in producten?

Hydrochinon-methylether zit in producten voor het zetten van acrylnagels en gelnagels. Het werkt als stabilisator: hydrochinon-methylether zorgt dat de producten niet te snel of te vroeg uitharden. Hydrochinon-methylether mag niet in andere persoonlijke verzorgingsproducten zitten.

Is deze stof veilig?

Je kunt allergisch zijn of worden voor hydrochinon-methylether. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat producten met hydrochinon-methylether niet op je huid komen. Voor nagelproducten met hydrochinon geldt dat alleen professionele nagelstylisten ermee mogen werken.

Meer informatie

Wat zegt de wet over hydrochinon-methylether?

In de cosmeticaverordening is vastgelegd dat producten voor het aanbrengen van gelnagels of acrylnagels maximaal 0.02% hydrochinon-methylether mogen bevatten. Alleen professionele nagelstylisten mogen werken met nagelproducten waar hydrochinon-methylether in zit. Als een nagelproduct hydrochinon bevat, moeten de volgende waarschuwingen op het etiket staan:

  • Alleen voor professioneel gebruik

  • Huidcontact voorkomen

  • Gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen

In de cosmeticaverordening is vastgelegd dat hydrochinon-methylether niet in andere persoonlijke verzorgingsproducten mag zitten.