In het kort

Hydrochinon-methylether zit als in producten voor het zetten van acrylnagels enĀ gelnagels. Je kunt allergisch zijn of worden voor hydrochinon-methylether. Het is daarom belangrijk om te voorkomen dat nagelproducten met hydrochinon-methylether op je huid komen. Voor nagelproducten met hydrochinon-methylether geldt dat alleen professionele nagelstylisten ermee mogen werken.

Waarom zit deze stof in producten?

Hydrochinon-methylether zit in producten voor het zetten van acrylnagels en gelnagels. Het werkt als stabilisator en zorgt ervoor dat de producten niet te snel uitharden.

Is deze stof veilig?

Je kunt allergisch zijn of worden voor hydrochinon-methylether. Ook kan de stof irriteren als het in je ogen komt. Het is daarom belangrijk om te zorgen dat producten met hydrochinon-methylether niet op je huid of in je ogen komen. Voor nagelproducten met hydrochinon geldt dat alleen professionele nagelstylisten ermee mogen werken.

Meer informatie

Wat zegt de wet over hydrochinon-methylether?

In de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EC) is vastgelegd dat er in producten voor het zetten van gelnagels of acrylnagels na het mengen maximaal 0.02% hydrochinon-methylether mag zitten. Alleen professionele nagelstylisten mogen werken met nagelproducten waar hydrochinon-methylether in zit. Als een nagelproduct hydrochinon bevat, moeten de volgende waarschuwingen op het etiket staan:

  • Alleen voor professioneel gebruik

  • Huidcontact voorkomen

  • Gebruiksaanwijzing zorgvuldig lezen

In de Cosmeticaverordening staat dat hydrochinon-methylether niet in andere persoonlijke verzorgingsproducten mag zitten.