Klussen

Jij steekt graag de handen uit je mouwen

Als je klust in en om je huis gebruik je al snel veel verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan behangplak, verf of beits. Je vindt deze producten in de bouwmarkt, speciaalzaak of in webwinkels en kunt kiezen uit een enorm aanbod. In deze producten zitten ook chemische stoffen, anders zouden ze niet werken. Het behangplaksel zou niet blijven plakken en de verf zou niet smeren. De meeste producten kun je gewoon gebruiken. Soms is het wel belangrijk om op bepaalde dingen te letten, zoals het ventileren van een ruimte bij het verven van een kamer.

Ben je op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie? Dan helpen we je hier op waarzitwatin.nl. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag wat meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje bij de chemische stoffen. De stoffen die je hier ziet staan zijn extra interessant om te lezen als je gaat klussen. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Ventileer de ruimte waarin je werkt altijd goed. Laat na het behangen of verven de muur ook in een goed geventileerde kamer drogen.
  • Bewaar producten die bedoeld zijn voor het klussen altijd buiten bereik van kinderen
  • Verf en terpentine bevatten veel vluchtige organische stoffen (VOS). In VOS kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Probeer daarom het inademen van VOS zo veel mogelijk te voorkomen, vooral als je zwanger bent. Vraag dan liever iemand anders om de kamer te verven. Ga je toch zelf aan de slag? Lucht dan in ieder geval de kamer goed door. Dan kan de VOS snel verdwijnen.