Klussen

Jij steekt graag de handen uit je mouwen

Een beetje klusser gebruikt al snel veel verschillende producten. Wanneer je een kamer opknapt, heb je bijvoorbeeld al gauw behanglijm, verf of beits te pakken. In deze producten zitten chemische stoffen. En dat is maar goed ook, want anders zouden ze niet werken. De meeste producten kun je gewoon gebruiken. Soms is het wel belangrijk om op bepaalde dingen te letten, zoals het ventileren van een ruimte bij het schilderen van een kamer.
Ben je op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie? Dan helpen we je op waarzitwatin. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje bij de chemische stoffen. We hebben hier een aantal stoffen verzameld die extra interessant zijn voor klussers. Met de bijbehorende informatie kun je een bewuste keuze maken en zelf bepalen of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Ventileer de ruimte waarin je werkt altijd goed. En laat de muur of muren, na het behangen of schilderen, ook goed geventileerd drogen.
  • Bewaar producten die bedoeld zijn voor het klussen altijd buiten bereik van kinderen.
  • Verf en terpentine bevatten veel vluchtige organische stoffen (VOS). In VOS kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor het ongeboren kind. Probeer het inademen van VOS daarom zo veel mogelijk te voorkomen, vooral als je zwanger bent. Vraag dan liever iemand anders om de kamer te schilderen. Ga je toch zelf aan de slag? Lucht dan in ieder geval de kamer goed door. Dan kunnen de vluchtige stoffen snel verdwijnen.

Thema's

Adviezen en tips per thema

Bekijk alle thema's