Tuinieren

Lekker bezig zijn in de tuin of op je balkon

Onkruid wieden, planten verzorgen of je terras schoonmaken. Om je tuin of balkon mooi te houden, gebruik je misschien bepaalde producten. Denk aan slakkenkorrels of gazonmest. Hierin zitten chemische stoffen. Bij verkeerd gebruik kunnen deze producten een geven voor de gezondheid van jou, je kinderen of je huisdier. Maar als je de producten gebruikt en bewaart volgens de aanwijzingen op de verpakking kun je ze gebruiken.
Ben je op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie? Dan helpen we je hier op waarzitwatin. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag meer over wilt weten. Neem ook eens een kijkje bij de chemische stoffen. De stoffen die hier staan, zijn extra interessant als je in de tuin gaat werken, of op je balkon. Zo kun je een bewuste keuze maken en zelf bepalen of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Lees het etiket van producten die bestemd zijn voor tuin en balkon. Bewaar en gebruik de producten volgens de aanwijzingen op de verpakking. En houd ze altijd buiten bereik van kinderen.
  • In slakkenkorrels zit ijzer(III)fosfaat of metaldehyde als . IJzer(III)fosfaat mag alleen worden gebruikt voor het bestrijden van naaktslakken en is niet schadelijk voor je kind of huisdier. Metaldehyde is erg giftig en wel schadelijk voor kind of huisdier na inname. Als je slakkenkorrels met metaldehyde in huis hebt, bewaar ze dan buiten het bereik van kinderen en huisdieren.

Thema's

Adviezen en tips per thema

Bekijk alle thema's