Tuinieren

Lekker bezig zijn in de tuin of op je balkon

Heerlijk om in je tuin of op je balkon te zijn! Lekker toekijken hoe je kinderen spelen in de zandbak. Of je trekt je laarzen aan om in de tuin te werken. Onkruid wieden, planten verzorgen of je terras schoonmaken. Om je tuin of balkon mooi te houden gebruik je misschien bepaalde  producten. Denk aan slakkenkorrels of gazonmest. Hierin zitten chemische stoffen. Bij verkeerd gebruik kunnen deze producten een geven voor je eigen gezondheid of voor je huisdier. Als je de producten gebruikt en bewaart volgens de aanwijzingen op de verpakking, kun je ze gebruiken.

Ben je op zoek naar eerlijke en betrouwbare informatie? Dan helpen we je hier op waarzitwatin.nl. Kijk en lees verder bij de producten waar je graag wat meer over wilt weten. Of neem eens een kijkje bij de chemische stoffen. De stoffen die je hier ziet staan zijn extra interessant om te lezen als je in je tuin of op je balkon bent. Zo kun je zelf een bewuste keuze maken of je een product wel of niet wilt gebruiken.

Tips

  • Lees het etiket van producten voor tuin en balkon. Bewaar en gebruik ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd ze ook buiten bereik van kinderen.
  • In slakkenkorrels zit ijzer(III)fosfaat of metaldehyde als bestrijdingsmiddel. Ijzer(III)fosfaat mag alleen worden gebruikt voor het bestrijden van naaktslakken. Als je kind of je huisdier het binnen zou krijgen, is het niet schadelijk. Metaldehyde is erg giftig en schadelijk voor je kind of je huisdier na inname. Als je slakkenkorrels met metaldehyde in huis hebt, bewaar ze dan buiten het bereik van kinderen en huisdieren.