In het kort

Vitamine E is een . Antioxidanten, zoals vitamine E, beschermen je huid tegen , zodat je huid minder snel veroudert of beter herstelt na beschadiging. Vitamine E zorgt er ook voor dat producten langer werkzaam en goed blijven. Bij zijn producten met vitamine E .

Waarom zit deze stof in producten?

Vitamine E is een chemische stof die werkt als een antioxidant in bijvoorbeeld zonnebrandcrème, handzeep, gezichtscrème, deodorant, lippenbalsem, scheerschuim, shampoo, billendoekjes en anti-muggenmiddel.

Antioxidanten, zoals vitamine E, beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die soms schade kunnen aanrichten aan cellen, de bloedbaan en weefsels. Het lichaam maakt zelf ook vrije radicalen aan. Als je ligt te zonnen dan maakt je lichaam veel vrije radicalen aan, meer dan goed voor je is. Hierdoor zal je huid sneller verouderen en wordt de kans op huidkanker groter. Antioxidanten, zoals vitamine E, beschermen je huid tegen vrije radicalen, zodat je huid minder snel veroudert of beter herstelt na beschadiging.

Daarnaast zorgt vitamine E ervoor dat het product werkzaam en langer goed blijft.

Vitamine E komt ook in voedsel voor, zoals in zonnebloemolie, dieethalvarine, dieetmargarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit. Op het etiket wordt vitamine E aangeduid met de 306, 307, 308 of 309. 

Is deze stof veilig?

Bij normaal gebruik zijn producten met vitamine E veilig.

Meer informatie

Wat zegt de wet over vitamine E?

Er is geen wettelijk maximum voor het gebruik van vitamine E in persoonlijke verzorgingsproducten vastgelegd in de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Het is aan de producent om te onderbouwen of de gebruikte hoeveelheid veilig is.