In het kort

Vitamine E is een . Antioxidanten zoals vitamine E beschermen je huid tegen , zodat je huid minder snel veroudert of beter herstelt na beschadiging. Vitamine E zorgt er ook voor dat de werkzaamheid van producten langer is. Producten met Vitamine E erin zijn in gebruik.

Waarom zit deze stof in producten?

Vitamine E is een chemische stof die werkt als een antioxidant in bijvoorbeeld zonnebrandcrème, handzeep, gezichtscrème, deodorant, lippenbalsem, scheerschuim, shampoo, billendoekjes en anti-muggenmiddel. Vitamine E zorgt ervoor dat het product werkzaam en langer goed blijft.

Antioxidanten zoals Vitamine E beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die soms schade kunnen aanrichten aan cellen, bloedbaan en weefsels. Het lichaam maakt zelf ook vrije radicalen aan. Als je ligt te zonnen dan maakt het lichaam veel vrije radicalen aan, meer dan goed voor je is. Hierdoor zal je huid sneller verouderen en wordt de kans op huidkanker groter. Antioxidanten zoals vitamine E beschermen je huid tegen vrije radicalen, zodat je huid minder snel veroudert of beter herstelt na beschadiging.

Vitamine E komt ook in voeding voor. Bijvoorbeeld in zonnebloemolie, dieethalvarine, dieetmargarine, brood, graanproducten, noten, zaden, groenten en fruit. Op het etiket wordt vitamine E aangeduid met de 306, 307, 308 of 309. 

Is deze stof veilig?

Bij zijn producten met vitamine E erin veilig voor baby’s, kinderen en volwassenen.

Meer informatie

Wat zegt de wet over vitamine E?

Er is geen wettelijk maximum voor vitamine E vastgelegd in de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Het is aan de producent om te onderbouwen of de gebruikte hoeveelheid veilig is.