In het kort

Ethylhexylglycerin zit vaak in persoonlijke verzorgingsproducten. Het is een en een stof die geurvormende bacteriën remt.

Waarom zit deze stof in producten?

Ethylhexylglycerin is een hydraterende stof met huidverzorgende eigenschappen. De stof zit daarom vaak in persoonlijke verzorgingsproducten, zoals deodorant, make-up, shampoo en crème. Het zit ook in kinderverzorgingsproducten, zoals billendoekjes. Ethylhexylglycerin in deze producten remt daarnaast de groei van geurvormende bacteriën.

Ethylhexylglycerin versterkt de conserverende eigenschappen van andere , zoals fenoxyethanol. Hierdoor is het product langer houdbaar.

Is deze stof veilig?

Bij zijn producten met ethylhexylglycerin . Er zijn enkele gevallen bekend waarin mensen een allergische reactie op de huid vertoonden na het gebruik van een crème met ethylhexylglycerin erin. Een allergische reactie op deze stof komt zeer zelden voor.

Meer informatie

Wat zegt de wet over ethylhexylglycerin?

Volgens de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG) mag een product zoveel ethylhexyglycerin bevatten als nodig is. In cosmetische producten is de hoeveelheid ethylhexylglycerin meestal minder dan 10%.