Toepassing

Stearyl wordt veelvuldig gebruikt in persoonlijke verzorgingsproducten, onder meer als , (van schuim), en als een hydraterende stof. Het kan zitten in persoonlijke verzorgingsproducten zitten zoals crèmes, shampoo, deodorant, zonnebrand en in de lotionlaag in sommige luiers.

Actuele stand van zaken

Stearyl alcohol is een ander soort alcohol dan de ‘normale’ ethanol die in alcoholische dranken zit. Stearyl alcohol is een vetalcohol, ook wel ‘harde alcohol’ genoemd, en wordt gemaakt van stearinezuur. Dit is een vetzuur dat van nature voorkomt in dierlijke en plantaardige vetten en oliën.

Risicotoelichting

Stearyl alcohol is een zeer algemeen gebruikte stof. Het kan bij gebruikt worden.