Toepassing

Caprylic/capric triglyceride wordt als hydraterende en verzorgende stof voor de huid toegepast in producten als billendoekjes, lippenbalsem en zonnebrandcrème. Soms wordt het ook gebruikt als om een product steviger te maken.  

Caprylic/capric triglyceride is een mengsel van de twee vetzuren caprylzuur (ook wel octaanzuur) en caprinezuur (ook wel decaanzuur). Beide vetzuren komen van nature voor in melk van zoogdieren (met name in het vet van geitenmelk) en in palm- en kokosolie.

Actuele stand van zaken

Volgens de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG) en de Warenwet mag een product zoveel caprylic/capric triglyceride bevatten als nodig is. Er zit geen maximum aan omdat de chemische stof niet gevaarlijk is bij gebruik in persoonlijke verzorgingsproducten.

Risicotoelichting

Bij zijn producten met caprylic/capric triglyceride erin te gebruiken.