In het kort

Tetranatrium glutamaat diacetaat zit in was- en schoonmaakmiddelen, wax, , en polijstmiddel om de producten langer houdbaar te maken. Bij zijn producten met tetranatrium glutamaat diacetaat .

Waarom zit deze stof in producten?

Tetranatrium glutamaat diacetaat is een , die metaalionen uit het product ‘vangt’, zodat de metaalionen niet met andere stoffen kunnen reageren. Door het toevoegen van een chelerende stof zijn producten langer houdbaar. Voorbeelden van producten met tetranatrium glutamaat diacetaat zijn allesreiniger, billendoekjes en gezichtscrème. Ook komt het voor in wax en biociden. In verzorgings- en schoonmaakproducten kan tetranatrium glutamaat diacetaat metaalionen uit het kraanwater wegvangen, waardoor de kwaliteit van kraanwater, de werking van de producten niet beïnvloedt.

Is deze stof veilig?

Bij normaal gebruik zijn producten met tetranatrium glutamaat diacetaat veilig. In de meeste producten is de concentratie tetranatrium glutamaat diacetaat laag. Daarom zijn er geen op irritaties bij tetranatrium glutamaat diacetaat in bijvoorbeeld cosmetica en was- en schoonmaakmiddelen.