In het kort

Erythrulose is een stof die voorkomt in zelfbruiners. Het zorgt voor de bruine kleur van je huid. Bij zijn producten met erythrulose .

Waarom zit deze stof in producten?

Erythrulose zit vaak in zelfbruiners. Erythrulose is een natuurlijk suikermolecuul en komt bijvoorbeeld voor in rode frambozen. Bij het gebruik van zelfbruiners reageert erythrulose met de , de bouwstenen van , in de bovenste laag van je huid. Hierbij worden gekleurde melanoidines gevormd. Melanoidines zijn die je huid de bruine kleur geven. Aangezien deze melanoidines binden aan de aminozuren in je huid, is het niet mogelijk om de bruine kleur eraf te wassen. Na een tijdje vervaagt de bruine kleur, doordat de bovenste laag van je huid eraf slijt.

Erythrulose zit vaak in zelfbruiners in combinatie met dihydroxyaceton (DHA). Erythrulose reageert langzamer met de huid dan DHA en zorgt dat de huid langer bruin blijft. Erythrulose is een duurdere stof en zit daarom vaak in de luxere zelfbruiners.

Is deze stof veilig?

Bij normaal gebruik zijn producten met erythrulose veilig.

Meer informatie

Wat zegt de wet over erythrulose?

In de Europese Unie is het gebruik van erythrulose in persoonlijke verzorgingsproducten geregeld via de Europese Cosmeticaverordening (1223/2009/EG). Voor erythrulose is er wettelijk geen maximale concentratie vastgelegd die in een product mag zitten.