Chemische stoffen zijn nuttig

Chemische stoffen maken ons leven een stuk makkelijker. Ze zitten bijvoorbeeld in wasmiddel, allesreiniger en gootsteenontstopper, maar ook in shampoo, mascara, lijm, verf en toner. En je staat er niet bij stil, maar ook in zaken als speelgoed, meubels, vloerbedekking en kleding zitten chemicaliën. Deze stoffen zijn normaal gesproken niet gevaarlijk, als je er maar goed mee omgaat.
Sommige chemische stoffen kunnen gevaarlijk zijn. Bekijk de verpakking van de producten die je gebruikt en lees de etiketten zorgvuldig. Daar staat op hoe je een product gebruikt.
Chemische stoffen zijn een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Ze zorgen ervoor dat onze dagcrème een jaar lang goed blijft, het behang afwasbaar is, de badkamer blinkend fris wordt, kaplaarzen soepel blijven en ons haar lekker ruikt na het wassen. Chemische stoffen maken ons leven gemakkelijker. Maar sommige stoffen kunnen ook schade aanrichten als je ze niet juist gebruikt. Je wilt er dus op een veilige manier mee omgaan en gezonde keuzes kunnen maken.